وکیل جرایم رایانه ای

 اینترنت و فضای کلاهبرداری آن

همانطور که می دانید ، امروز دیگر کسی نیست که با اینترنت کار نکرده باشد  و نداند که فضای مجازی چه نوع فضایی است. .   ولی متاسفانه با توجه روند رو به رشد فضای اینترنتی در زندگی روزمره ، کلاهبرداران زیادی در فضای مجازی تعداد کثیری می شوند   که با توجه   روند رو به افزایش حضور اشخاص در فضای مجازی ، نیاز جامعه به اطلاع از قوانین وضع شده در باب جرائم رایانه‌ای کاملا محسوس می‌باشد. ضمن توجه به این مهم که جرائم رایانه‌ای و کلاهبرداری اینترنتی ازجمله جرائمی می باشد که روز به روز در حال گسترش است  و همچنین سیر صعودی تعداد پرونده‌های این حوزه ، بدیهی است که اطلاع جامعه ازقوانین و مصادیق جرائم رایانه‌ای و همچنین مجازات کلاهبرداری اینترنتی ، سبب افزایش آگهی و سطح اطلاعات جامعه و بالتبع کاهش جرائم و پرونده‌های کلاهبرداری رایانه‌ای خواهد شد.



آمار جرایم اینترنتی :

طبق اخرین گزارش  امار گفته شده ،   95 درصد متهمان جرائم اینترنتی را مردان تشکیل می دهند و  بیشترین متهمان جرائم اینترنتی سن 18 تا 35 دارند.  کلاهبرداری رایانه‌ای با اصطلاحات دیگری نیز مانند کلاهبرداری اینترنتی یا کلاهبرداری آنلاین ، کلاهبرداری در فضای مجازی  به کار برده می‌شوند که به حکم قانون می‌تواند از جرائم در حکم کلاهبرداری تلقی شود. در همین خصوص” قانون جرائم رایانه‌ای ” در سال 1388 در جهت تعیین مصادیق جرائم رایانه‌ای و مخابراتی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که دارای 5 بخش و 55 ماده می‌باشد. همچنین مبحث اول در باب چهارم قانون تجارت الکترنیک مصوب 1382 ضمن ماده 67 به مبحث کلاهبرداری رایانه‌ای و مبحث دوم ضمن ماده 68 قانون مزبور به جعل رایانه‌ای اشاره نموده است  .

 


جرائم رایانه‌ای چیست ؟

جرایم اینترنتی و رایانه ای جرائمی هستند که بر بستر اینترنت تشکیل می شود . مانند هک کردن سیستم  ها ، حملات ویروسی به انواع سیستم ها ، تغییر شکل دادن وبگاه‌ها ، خرابی رایانه ها ، دستکاری در داده ها و ..  در ادامه به برشمردن مواردی از انواع این جرم‌ها اشاره می‌شود. در واقع برخی افراد صرفاً از روی علاقه‌مندی‌های فناورانه خود دست به این کار می‌زنند و برخی دیگر با هدف افشای اطلاعات مهم یا از کار انداختن شبکه‌ها آنها را هک می‌کنند. جالب است بدانید هکرها برنامه‌نویس‌های قهاری هستند و به سبب اقدامات زیرزمینی کمتر به دام می‌افتند. امروزه در مراکز امنیت رایانه‌ای سراسر جهان برای مقابله‌به‌مثل با این‌گونه عملیات هکرهای زیادی تربیت می‌شوند.

 


به طور کلی جرایم رایانه‌ای را می توان به 3 دسته تقسیم کرد:

 

دسته اول جرایم رایانه ای   جرائمی هستند که در ان ها رایانه و تجهیزات جانبی موضوع جرم واقع می‌شوند مانند سرقت ، تخریب و غیره.

دسته دوم جرایم رایانه ای  جرائمی هستند که در ان ها رایانه به عنوان ابزار و وسیله ارتکاب جرم استفاده می‌شود.

دسته سوم  جرایم رایانه ای ( جرایم خاص رایانه ای )  جرائمی هستند که می توان ان ها را جرائم رایانه‌ای محض نامید. این نوع جرائم در دنیای مجازی به وقوع می پیوندند اما آثار ان ها در دنیای واقعی نمود پیدا می کند. مانند دسترسی غیر مجاز به سیستم های کامپیوتری

 


وکیل جرائم رایانه‌ای :

 

با توجه  به اینکه برای تعقیب کیفری جرائم رایانه‌ای  یا همان جرایم مجازی ، نیاز به اثبات عناصر تشکیل دهنده ی جرم می باشد، فلذا استفاده از وکلای متخصص در امور کیفری جرائم رایانه ای ، علی الخصوص وکلای متخصص برای اقامه ی شکایت در خصوص جرائم رایانه‌ای علیه مرتکب جرم ، ضرورتی اجتناب ناپذیر است .

 

مجازات کلاهبرداران اینترنتی

اگر شخصی با  مواردی از جمله ،  وارد کردن ویروس و داده ها ، انتقال دادن داده ها ، پخش داده ، حذف کردن، متوقف کردن ، دستکاری یا تخریب داده ها یا امواج الکترو مغناطیسی یا نوری، یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی دیگری را از کار بیندازد یا کارکرد آن را مختل کند به حبس از شش ماه تا دوسال یا جزای نقدی از ده میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد .